27 Mart 2016 Pazar

Kara ve Deniz Kuvveleri sözleşmeli er başvuru koşulları 2016-2017

Kara ve Deniz Kuvveleri sözleşmeli er başvuru koşulları merak ediliyor
Sözleşmeli er olmak isteyen gençler için sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır? Hayatına Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde devam etmek isteyen kişiler, sözleşmeli er başvurusunda bulunuyorlar. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı senelik belli dönemlerde sözleşmeli er başvurusu kabul ediyor ve sözleşmeli er olmak isteyen gençleri sınava tabii tutuyor. Peki, sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru yapmadanşar önce bilinmesi gerekenler...

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sözleşmeli er olarak başvurmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması gerekiyor. Başvuru koşulları arasında; en az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 tarihi ve sonrasında doğanlar) bulunuyor.

Aynı şekilde; en az ilköğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 tarihi ile 31 Aralık 1996 tarihleri arasında doğanlar) gerekiyor.

TSK bünyesinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak isthidam edilmemiş olmak da aranan şartlar arasında.

Herhangi bir suç işlememiş ve ceza almamış olmak, boy ve kilo oranları konusunda belirtilen değerler içerisinde olmak, yapılacak fiziki yeterlilik testi ve mülakatlarda başarılı olmak, güvenlik soruşturmasından olumlu sonuçlarla ayrılmak, asker hastanesinden “Sözleşmeli Er Olur” kararlı sağlık raporu almak, herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamak, sözleşmeli er olmak için aranan diğer şartlar arasında bulunuyor.

SÖZLEŞMELİ ER ADAYLIK BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli er için ön başvuruların yapılması, kılavuzun yayımlanmasından itibaren internet üzerinden yapılabilir. Adaylar 2016 yılı için bir defaya mahsus olmak üzere ön başvuru yapabilecekler. Aday, 2016 yılında yapılacak ilk sınava çağrılmaz ise ön başvurusu 2016 yılı içerisinde yapılacak müteakip sınavlar için de geçerli olacak ve bu sınavlara çağrılabilecek. Ön başvuruda bulunan adayların seçim aşaması sınavlarına çağrılması; aday başvuru miktarına göre idarece belirlenen tarihlerde www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ adresinde yayımlanacak/duyurulacak. Bu nedenle; adayların ilgili web sitesini takip etmesinde fayda bulunuyor.

Adaylar ön başvurularını faaliyet takvimine uygun olarak; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx adresinden online olarak yapabilecekler. Başvuru formu doldurulduktan sonra; her bir aday için aday numarası otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adaylar başvurularını bu numarayla takip edebilecek. İnternet dışında dilekçe, mektup ve diğer yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI İÇİN SON BAŞVURU 20 MART 2016

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK), bünyesine sözleşmeli er alımı için duyuru yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2016 Yılı 2.Dönem Sözleşmeli Er Alımı başvuruları 22 Şubat – 20 Mart 2016 tarihlerinde yapılabilecek. Deniz Piyade ve Deniz Birliklerinde yapılacak alımlar için başvurular sadece internet üzerinden yapılabilecek. Başvurular; http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresindeki “2016 yılı 2. Dönem Deniz Piyade (Amfibi Komando) ve Sözleşmeli Er Alımı’’ sekmesinde “İlk Başvuru kısmından yapılabilecek. Başarılı olarak tamamlanan başvuru süreci sonunda adaylara sistem tarafından şifre verilecek. Şifre alındığı takdirde başvurunuz başarıyla gerçekleşmiş demektir. Şifreler e-posta adresine gönderilmemekte, başvurunun tamamlanmasını müteakip otomatik olarak ekranda görüntülenmekte ve bu yüzden adayların bu şifreyi not etmesinde fayda var.

Sözleşmeli er alımı için merak edilen soruların cevapları; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er başvuru kılavuzundan görüntülenebilecek.

17 yorum:

  1. Ben 29 ekım 1997 Doğumluyum 19 yaşıma Giricem 2017 ise 20 yaşımdan gün alacam şuanki 2016 sözleşmelı er statusune giremiyorum yaşımdan dolayı 2017 olacak olan sözleşmelı er alımında yaşım sıkıntı olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz kardeşim bende girecem şubat 2 2017 de teslim olup başlıcam inşaAllah

      Sil
  2. sözleşmeli er alımları ne zaman başlayacak bilgisi olan varmı ?

    YanıtlaSil
  3. çılgıntavuklar oyunu ile büyük kazançlar sizleri bekliyor, hemen üye olarak her ay düzenli para kazanabilirsiniz, http://link.tl/QLyW

    YanıtlaSil
  4. renkli sohbetler için okşan ablanız geldi

    YanıtlaSil
  5. sözleşmelı er statusune giremiyorum

    YanıtlaSil
  6. Ekim 2016 ön başvuru yaptım sozlesmeli er için ne zaman alırlar bilen varmı

    YanıtlaSil
  7. 2017 alımlar ne zaman olcak bilgisi olan varsa ?

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar ben başvuru yaptım sizde yapabilirsiniz bende ekim ayı dogumluyum 1997 yıl ben yaptım sizde yapabilirsiniz :D

    YanıtlaSil
  9. Kardeşim başvurular nezmn olur bilgisi olan varsa paylaşsın kara kuvvetleri istiyorum

    YanıtlaSil
  10. 2017 sözleşmeli er alım tarihini biliyormusunuz

    YanıtlaSil
  11. 2017 sözleşmeli er alım tarihini biliyormusunuz

    YanıtlaSil
  12. 2017 sözleşmeli er alım tarihini biliyormusunuz

    YanıtlaSil
  13. Bende girmek istiyorum benim yaş tutmuyor bn gönüllü hemde dogu tarafında bunu ilgi li kişiler gören

    YanıtlaSil
  14. 2017 başvurular ne zaman bilgizi olan lütfen yazsın

    YanıtlaSil
  15. Ben 1985 doğumluyum söz leş meli Er olmak istiyorum

    YanıtlaSil
  16. Merhaba arkadaşlar ben 1985 doğumluyum orta okul mezunuyum söz leş meli Er olarak bilirmiyim

    YanıtlaSil

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *