20 Nisan 2017 Perşembe

Protein Açısından 10 Zengin Sebze

https://imgrosetta.mynet.com/file/1105590/1105590-728xauto.jpgKilo verme yolculuğunuz sırasında kırmızı et yemiyor musunuz? Haşlanmış yumurta ve ızgara tavuk göğsü yemekten sıkıldınız mı? O zaman, işte beslenmenize ilave etmeniz gereken protein açısından zengin 10 gıda. Bu sebzeleri bulmak kolay ve pişirmesi de uzun sürmüyor. Listeye aşağıda bir göz atın.


**1. Bezelye

Bezelye mükemmel bir protein kaynağıdır. Taze, dondurulmuş, haşlanmış, kızartılmış, vb. olarak tüketilebilir. Sebzede bulunabilecek en yüksek protein miktarına sahiptir. Bezelyeyi çorbalara, pilava ilave edebilir ve zeytinyağıyla sote edip yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
**2. Ispanak
Popüler bir "süper gıda" olan ıspanak, harika bir protein kaynağıdır. Ispanağın vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zegin olması, onu kilo vermek için mükemmel bir besin yapar. Ispanağı diğer sebzelerle beraber zeytinyağında sote edebilir, çorbanıza doğranmış ıspanak yaprakları ilave edebilirsiniz.
**3. Kale (Kıvırcık lahananın başka türü olan bir sebze)
En iyi yeşil yapraklı sebzelerden biri olan kale, protein ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir gıdadır. Bu sebzenin en güzel yanı istediğini şekilde tüketebilmeniz; haşlanmış olarak çorba ya da tencere yemeklerinde, salata malzemesi olarak, blender'la çekilmiş olarak yeşil bir smoothie ile tadını çıkarabilirsiniz.
4. Brokoli
Brokoli, protein, lif, antioksidanlar ve mineraller açısından zengin bir sebzedir. Brokoliyi çorbaya, salatalara katabilir veya buharda haşlayıp tüketerek içerdiği besin öğelerinin müthiş faydalarından yararlanabilirsiniz. Brokoli, atıştırma isteği geldiği zamanlarda sağlıklı bir atıştırmalığa yönelmek için de tercih edilebilir.
**5. Soya filizi
Sağlıklı bir beslenme için sandviçlerinize, salatalarınıza ve çorbalara ilave edin. Filizler protein bakımından zengindir ve açlığınızı gidererek kilo vermenize yardımcı olur. Akşamları küçük atıştırma istekleri geldiğinde atıştırmak için iyi bir seçenek olabilir.
**6. Mantar
Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği sayesinde mantar, yemeklere lezzet katmanın yanında sağlık da. Sağladığı faydalardan ayrarlanmak için çorbalarınıza mantar ilave edebilir veya mantarı diğer sebzelerle beraber ızgarada pişirebilirsiniz.
**7. Brüksel lahanası
Turpgil sebzeler, kilo kaybı için gerekli olan iki temel besin maddesi olan protein ve lif bakımından zengindir. Brüksel lahanasını fırın tepsisine koyup fırında pişirin, ardında üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ilave ederek lezzetli bir yemek elde edin. Salatalarınızda kullanabilirsiniz.
**8. Enginar
Bu sebzenin çiçeğinin rengine bakar mısınız, yemeklerinize güzellik katmaması mümkün değil. İsterseniz buharda isterseniz fırında pişirebilir ve istediğiniz herhangi bir şekilde yiyebilirsiniz. Zengin bir protein kaynağı olan brüksel lahanasıyla hem lezzetli hem de doyurucu yemekelr yapabilirsiniz.
**9. Kuşkonmaz
Protein açısından zengin olan kuşkonmaz, toksinlerden arınmak için harika bir gıdadır. Aynı zamanda metabolizma için önemli bir besin maddesi olan lif bakımından zengindir. Bu sebzenin en iyi yanı kısa pişirme süresi. En fazla beş dakika içinde yağda sote edip yemeğinize ilave edebilirsiniz.
**10. Mısır
Mısır, hem protein bakımından zengindir hem de lif içeriği yüksek bir gıdadır. Haşlayarak veya ızgara yaparak koçanından ısırarak yiyebilir veya salatalarınıza, çorbalara ve diğer yemeklere ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *